3 typer vinduer

08 februar 2022
Steffen Petersen

advertorial

Skal du have nye vinduer i hjemmet, men ved du ikke, hvilken type vinduer du skal vælge? Hvis ja, så gå ikke i panik. Der findes mange forskellige typer af vinduer på markedet med en masse forskellige funktioner. Derfor har vi lavet en liste med tre typer vinduer, så du kan få et overblik over nogle af de typer vinduer, du kan vælge til din bolig.

Hvis dette lyder som noget for dig, så læs med her.

udskiftning af vinduer falster

Topstyrede vinduer

En type af vinduer, der er nem at åbne, er topstyrede vinduer. De er kaldt topstyrede, da der er hængslet for oven. Det er en type vindue, der kan sørge for god udluftning i hjemmet, da der både kan komme loft ind i toppen og bunden af vinduet. 

Sidehængte vinduer

En anden type af vinduer er sidehængte vinduer. Disse vinduer kan der åbnes helt op for, da hængslerne sidder i siderne. Denne type vindue er en af de mest almindelige typer vinduer, og de er at finde i mange danske hjem. Håndtaget på sidehængte vinduer minder lidt om et dørhåndtag, hvilket gør det nemt at åbne og lukke. Dette er det perfekte vindue til dig, der gerne vil kunne lukke ekstra meget luft ind i hjemmet, når der skal luftes ud. 

Dreje/kip vinduer

Den sidste type vindue vi vil fortælle om, er dreje eller kip vinduer. Disse vinduer kan åbnes indad, og derfor nemme at rengøre indefra. Drejefunktionen er perfekt til dig, der har børn og gerne vil sikre sig, at de ikke har mulighed for at falde ud af vinduet, selv når du lufter ud i hjemmet. 

Hvis du har spørgsmål angående vinduestyper, så kan dsu altid kontakte en glarmester. En glarmester kan både lave, installere og udskifte dine vinduer for dig, hvis du skulle have brug for dette. Hvis du har specielle ønsker til dine vinduer, så kan en glarmester også hjælpe med dette. 

Flere nyheder