Få nyt liv og glød til dit gamle trægulv med en gulvslibning

Få nyt liv og glød til dit gamle trægulv med en gulvslibning

Står hjemmet over for en gennemgående renovering, og er formålet med denne renovering at bibringe boligen et mere friskt og nyt look? Så har du helt sikkert overvejet at male væggene i nye, lysende farver, at få genopfrisket den skinnende, hvide maling på paneler, dørkarme, vinduesrammer og radiatorer, og måske endda give lofterne en tur med malerrullen – det gør nemlig en kæmpe forskel. Men du bør ikke glemme dine trægulve. For selv med den grundigst maling af vægge og lofter, vil trægulve, som er slidte og grålige at se på, stadig få din bolig til at fremstå nusset og snusket.

Frisk trægulvene op med en grundig gulvslibning

Grunden til, at dine trægulve er så triste at se på, er, at den beskyttende film, som udgøres af eksempelvis sæbe eller olie, med tiden slides af. Derved efterlades træværket porøst og tørt i overfladen, hvilket bevirker, at gulvet bliver ekstra sårbart. Støv og skidt vil indlejre sig i træets fibre, og skabe en mat og grålig film, der hvor gulvet bliver hyppigst betrådt – og dermed allermest slidt. Samtidig sker der det, at den porøse og blotlagte overflade bliver særligt modtagelig over for spildte væsker – de vil blive suget ind i træværket, som var det en svamp. Når du så spilder kaffe, te, rødvin eller andre farvede væsker, vil der danne sig grimme skjolder, hvilket også vil bidrage til det ujævne og nussede look.

Til alt held kan der rådes bod på dette. Og det behøver ikke at involvere en total udskiftning af dit trægulv. Med en professionel gulvslibning kan du opnå det smukke og ensartede udseende, som dit gulv havde, da det var ganske nylagt. Og med den rette beskyttende og plejende efterbehandling – for eksempel med olie, lud eller sæbe – kan du have glæde af dit trægulv i mange år fremover.

Læs mere på gkservice.dk