Forær din elskede en diamantring

Hvis du har fundet kvinden i dit liv og gerne vil overraske hende med et romantisk frieri kan du overveje at gøre det med en vaskeægte prinsessering. Det er en ring med en enkelt diamant i. Tanken er at den evt. på et senere tidspunkt kan udskiftes med en bedre eller en større diamant. Måske til en bryllupsdag eller ved jeres førstefødte fødsel. 

Diamantringe er en af de mere populære ringe, hvilke skyldes at den både kan bruges til hverdag og til fest. Den er både enkel og elegant på samme tid.

Diamantens historie

Diamanter har været kendt i flere årtusinde og har som ingen andre ædelsten været omgivet af så meget mystik, blod og glamour. De er blevet brugt at flytte enorme summer. Både i fredstid og i krigstid. Ofte i dyb hemmelighed og under stor risiko.

Diamanterne kom først til Europa en gang i middelalderen og blev først med fundene i 1847 i Sydafrika tilgængelig for alle. Det er også i Afrika, at mange af de diamanter der i dag bliver brugt til smykker kommer fra.

Verdens største diamant blev fundet helt tilbage i 1905. Kun 50 år efter at man opdagede at jorden på verdens ældste kontinent var rig på diamanter. Diamanten var på hele 3106 carat. Den blev et par et år senere kløvet og lavet om til hele 105 mindre diamanter. Den største, Afrikas Stjerne, er på 530,2 carat og er i dag en del af de engelske kronjuveler. Diamanter kommer i alle farver, er yderst sjældne men værdifulde og og populære.

På den kedelig side er diamanter, især i Afrika i nyere tid, blevet brugt til at finansere krige og oprør og det har betydet at det internationale samfund har besluttet, at det er ulovligt at købe og sælge diamanter fra områder med konflikter. Diamanter fra områder med konfliker bliver i daglig tale kaldt bloddiamanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *