Korrekt opsætning af robotplæneklipper – når haven skal være perfekt

24 februar 2021
Astrid Pedersen

Gider du heller ikke at slide med den gamle plæneklipper denne sommer? Så kan du med fordel gøre som tusindvis af andre danskere og skifte den manuelle plæneklipper ud med en smart og moderne robotplæneklipper. Så slipper du helt for at slå græs. Det eneste du skal gøre er at sørge for at din robotplæneklipper er korrekt installeret fra starten – og så kan du have glæde af de i mange år fremover.

Få det optimale ud af din robotplæneklipper med den korrekte opsætning

Der er flere ting du skal være opmærksom på når du har anskaffet en robotplæneklipper. Først og fremmest bør du ikke sende den på have arbejde før du har monteret den medfølgende kanttråd.

Kanttråd til robotplæneklipper er et kabel som fortæller sensorer inde i din robotplæneklipper at den ikke skal køre længere men i stedet vende om. Med kanttråd kan du således afgrænse robotplæneklipperens virke felt, og dermed undgå at den stikker af hjemmefra eller kører ind og smadrer dine bede.

Du kan vælge at montere kanttråd til robotplæneklipper oven over jordens overflade, eller du kan få den nedfræset i jorden langs kanten af din plæne. Den sidste løsning er umiddelbart den der bedst kan anbefales. Når kanttråden er nedlagt under jordens overflade vil den blive hvor den skal, og ikke udgøre en snublefare.

Det er dog vigtigt at nedlægning af kanttråd til robotplæneklipper foretages på korrekt vis med det rette udstyr. Kanttråden må ikke ligge for dybt, hvor din robotplæneklipper ikke kan fornemme den, og ikke for tæt på jord overfladen hvor den kan risikere at blive blotlagt.

Samtidig bør kanttråden have den helt rigtige afstand til plænens kant således at denne altid bliver trimmet med et knivskarpt resultat. Og dette resultat opnår du bedst når du lader professionelle fagfolk forestå opsætning af robotplæneklipper og nedfræsning af kanttråd til robotplæneklipper – læs mere på https://kabelnedlaegning.dk/opsaetning-af-robotplaeneklipper/ 

Flere Nyheder