Lidt information om HiFi

Lidt information om HiFi

Bliver du nogensinde udsat for salgsargumentet, at ‘det her er noget af det bedste HiFi-udstyr på markedet for tiden!’ og undret dig over, hvad det egentlig vil sige, at noget er HiFi?

Mange mennesker tror i blindhed, at fordi noget er HiFi, så må det være godt, og modsat mange andre trends, så er HiFI da noget, der vist er kommet for at blive, hvor man blandt andet ser, at firmaer inkorporerer ‘HiFi’ som begreb eller navn i deres firma.

Det kunne blandt andet være følgende firma: https://hifi-freaks.dk

Men er der egentlig grund til at gå efter HiFi for dig, eller er det kun for nørdede kendere?

Det korte svar er: nej.

HiFi er for alle de mennesker, der ønsker lyd og billede gengivet i høj kvalitet, og langt de fleste mennesker nyder da både musik og film, mens nogle ligefrem ikke kan undvære begge dele eller fordyber sig i det ene emne eller relateret dertil.

For nogle mennesker er det ligefrem deres arbejde eller karriere for eksempel som musiker eller anmelder at beskæftige sig med disse emner, og så er det jo nødvendigt, at man får gengivet produkterne i den bedste kvalitet.

HiFi som begreb bliver dog hovedsageligt brugt i forbindelse med stereosystemer, hvilket blandt andet kan være i forbindelse med surroundsound-systemer, men der er der ikke enighed om hele vejen rundt.

Med HiFi, der er en forkortelse for “High Fidelity”, forsøger man ganske enkelt at komme så tæt på den oprindelige indspilning eller optagelse som muligt, så det kan gengives, som det var tiltænkt fra skaberen.

Specielt omkring 1950’erne så man de første forsøg på at bruge HiFi som led i markedsføring, og som vi har nævnt i starten, så består HiFi, da det netop er et forsøg på konstant at blive bedre i gengivelse af lyd og billede – og derfor er der ikke tale om en trend eller et modelune.