Overlad forhandlingerne med sælger til din boligadvokat

Et boligkøb er ofte den største økonomiske beslutning mange tager og begås der fejl, kan det i sidste ende komme til at koste dig mange penge i sidste ende. Derfor kan det være en fordel at have en boligadvokat med fra starten. En boligadvokat er en jurist, der har specialiseret sig i bolighandel. Der kan være mange penge at spare, samtidig med at der kan komme de rigtige forbehold med i købskontrakten. 

Da man typisk kun køber en bolig få gange i løbet af ens liv, mangler man ofte erfaring med at forhandle. Samtidig er man ofte følelsesmæssigt engageret, hvilke giver et dårligt udgangspunkt ved forhandlingsbordet, der også består af sælger og ejendomsmægler. Der bliver bragt mere balance til bordet ved at medbringe en boligadvokat. Det kunne f.eks. i eboligadvokat.dk.

Har du valgt ikke at tage din advokat med, når der skal forhandles om prisen på din nye bolig, så sikre dig at der bliver skrevet et forbehold ind i købsaftalen, at den først er gyldig når jeres advokat har godkendt den.

Den vigtige og afgørende tinglysning

Når man har købt en bolig har man lavet en købsaftale, hvor samtlige aftaler er skrevet ned, derefter skal der laves et skøde. Det er knap så udførligt, men det er først når skødet er underskrevet at huset overgår til køber, også selvom han forlængst er flyttet ind. Samtidig kan sælgers kreditorer, hvis han har nogle tage pant i huset.

Derfor er det vigtigt at det praktiske og juridiske laves så hurtigt som muligt og ikke bliver sendt retur med rettelser, som forsinker processen. Du kan få din boligadvokat til at stå for processen.

I dag forgår tinglysningen digitalt og Danmark kan bryste sig af at være det første land i verden, der indførte digital tinglysning. Både køber og sælger underskriver ved hjælp af NemId.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *