Spar penge med en varmepumpe

Går du og overvejer om du skal have en ny varmekilde. Det kan være fordi du har en gammel olie eller gasovn. Det kan også være fordi du gerne vil have en mere miljøvenlig løsning, end den du har nu, så bør du overveje at se om din bolig er klar til at få en varmepumpe. Du kan blandt andet kigge på varmepumpe på Falster. 

Hvorfor det er nødvendigt at undersøge om du har en bolig der er klar til en varmepumpe er, at din bolig skal være isoleret for at i får mest ud af en varmepumpe. Er jeres bolig dårligt isoleret, kan i med fordel få jeres bolig isoleret først. Få en autoriseret installatør ud og vurdere jeres bolig først.

Hvilken varmepumpe skal i vælge?

Hvilken varmepumpe der skal vælges kan i med fordel snakke med jeres autoriseret installatør om. I har overordnet tre forskellige at vælge imellem. Jordvarme er den dyreste men også den mest effektive. Her bliver der gravet rør ned i jorden. Hvis i ikke har en grund der er stor nok, eller vil i ikke have ødelagt jeres have, kan i i stedet for vælge vand til jord. Her bruges luftens varme på samme måde.

Den er en metode, der er billigere men også lidt mindre effektive. Den sidste metode er luft til luft. Det er den billigste løsning og langt den mindst effektive. Det er en varmekilde, der bedst passer sig til et sommerhus eller kolonihave. Her kan den nemt forlænge sæsonen med en måned, på begge sider. 

En luft til luft varmepumpe har den ekstra fordel at den også kan fungerer som en A/C. 

Uanset hvilken model du vælger, er det vigtigt at du får den installeret et sted, hvor den ikke larmer. Den skal ikke sættes et sted, hvor du eller dine naboer sover.