Vi skal passe godt på vores dyr

13 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Hvad er vi uden dyr?

Vores verden er sammensat af de dyr, som der indgår i den, og det er et forfinet system, som der fungerer på den måde, som det gør lige nu.

Det har forandret sig gennem tiden, og det kommer det også til at gøre senere, også når vi mennesker ikke er her mere, hvor der så vil være andre dyr – for vi mennesker er også dyr.

Men man skal ikke tro, at nogle dyr er uden formål, selvom nogle kan virke irriterende for os, for hvis de ikke var her, så var der ingen grund til, at de eksisterende.

Dyr

Ellers var de jo uddøde, og man kan se det som et forsøg på at overleve, så andre dyr ikke eliminerer en, men selvom man er en del af en fødekæde, så er det netop pointen, at man har et formål med at være her, for ellers var man bare blevet udslettet.

Den store konklusion er: Vi har brug for hinanden.

Dyrene skal vi også tage os af

Vi mennesker har så en idé om, at vi er andre dyr overlegne, og at vi kan udnytte dem til at være kvæg, jage sammen med os og meget andet.

For vi udnytter, hvordan vi kan tæmme dyr, så vi bruger deres instinkter til at få dem til at tro, at de tilhører os, selvom de altid vil være fri, og mange af dem bare kunne slagte os med det samme, hvis de ville det.

Så med den dominans kommer der også et ansvar for at passe på vores dyr, og det handler både om den store landmand, der tager sig af mange kvæg, men også helt ned til, at man har en hund som kæledyr, man giver et hundetegn.

Kig omkring og se, hvad du kan gøre for de dyr, der er omkring dig.

Flere nyheder